Seminar Obuka u BiH za master HACCP auditore

Business Quality Certifications – Centar za ISO standarde i sigurnost hrane Vas poziva na obuku za MASTER HACCP AUDITORE U Sarajevu (04.03.2024 – 05.03.2024).

HACCP je sistem upravljanja koji se odnosi na sigurnost hrane kroz analizu i kontrolu različitih bioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti, počevši od prijema sirovina, skladištenja, rukovanja, pripremanja hrane, distribucije i konzumiranja krajnjeg proizvoda.

HACCP sistem je prilagođen različitim prehrambenim proizvodima i svim fazama u postupku proizvodnje i fazama rukovanja – “od njive do trpeze”.
Kroz interaktivni seminar će vas voditi Anesa Mehonić, dugogodišnji Lead Auditor i konsultant za međunarodne standarde, sanitarni inžinjeri, te Eksperti za javno zdravstvo i sanitarni inžinjering.

HACCP je sistem upravljanja koji se odnosi na sigurnost hrane kroz analizu i kontrolu različitih bioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti, počevši od prijema sirovina, skladištenja, rukovanja, pripremanja hrane, distribucije i konzumiranja krajnjeg proizvoda.

HACCP sistem je prilagođen različitim prehrambenim proizvodima i svim fazama u postupku proizvodnje i fazama rukovanja – “od njive do trpeze”.
Kroz interaktivni seminar će vas voditi Anesa Mehonić, dugogodišnji Lead Auditor i konsultant za međunarodne standarde, sanitarni inžinjeri, te Eksperti za javno zdravstvo i sanitarni inžinjering.

Osnovni zahtjevi HACCP sistema:

  • Sačinjavanje liste svih mogućih opasnosti, sprovođenje analize rizika i definisanje kontrolnih mjera

  • To je nivo u procesu proizvodnje na kojem se može primijeniti kontrola u cilju sprječavanja, eliminacije ili svođenja te opasnosti na prihvatljivu mjeru

  • Minimalne, odnosno maksimalne vrijednosti za svaku kontrolnu tačku za biološke, hemijske ili fizičke opasnosti

  • Nadgledanje kritičnih kontrolnih tačaka

  • Uspostavljanje korektivnih mjera koje trebaju biti preduzete kada CCP nije pod kontrolom

  • Verifikuju se procedure radi potvrđivanja djelotvornosti HACCP sistema

  • Održavanje zapisa i dokumenata

Cilj seminara:

Polaznici seminara će steći cjelovita teorijska i praktična znanja potrebna za uspješnu implementaciju, provjeru i monitoring HACCP sistema. Obuka se sprovodi kombinacijom interaktivnog, nastavnog i grupnog rada, uz aktivno vježbanje na konkretnim primjerima iz prakse. Zvanje je primjenjivo u provjerama HACCP sistema koji je postao zakonska obaveza u BIH, a čijom se implementacijom ispunjavaju i inspekcijski zahtjevi.
Svaka serija obuka kompletira se održavanjem ispita. Po uspješnom završenom ispitu, biće izdat certifikat od strane Bussines Quality Certifications – BQC.

Seminar je namijenjen:

Seminar je namijenjen pojedincima sa ili bez radnog iskustva, stručnjacima i djelatnicima iz područja ugostiteljstva, hotelijerstva, turizma, proizvodnje, distribucije, transporta i trgovine hranom, veterine, sanitarnog inženjerstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, agronomije, biohemije, hemije, biologije, stručnjacima za DDD, uposlenicima državnih institucija (općinskim službama, inspektorima, itd.) i drugima koji su involvirani u prehrambeni sektor.
Svi relevantni materijali potrebni za rad tokom obuka obezbjeđuje BQC – (Business Quality Certifications d.o.o ) i predaje se kandidatima tokom izvođenja obuke (u zavisnosti od programa obuke i karakteristike konkretnih materijala, oni se dostavljaju u cijelini, izvodu ili u segmentima, u štampanoj i/ili elektronskoj formi).

Mjesto i vrijeme održavanja: Terezija bb, Privredni Grad Skenderija, 71000 Sarajevo

Vrijeme održavanja seminara: 04.03.2024 – 05.03.2024(ponedeljak i utorak) Mart (9-17h).

Cijena: Kotizacija za učešće na seminaru za MASTER HACCP AUDITORA iznosi 200 KM po polazniku.

Cijena uključuje:

  • Učešće na obuci

  • Osvježenje na pauzama i zajednički ručak

  • Dokumentacija i nastavni materijali u printanoj formi za HACCP (sa svim neophodnim informacijama i praktičnim primjerima)

  • Materijal za pisanje

  • Potvrdu o učešću na kursu (CERTIFIKAT nakon položenog testa za HACCP auditora)

Napomena: Prijave se mogu poslati elektronskom poštom na e-mail: info@bqc-isostandardi.ba

Rok za prijavu je 5 dana prije početka obuke.

Nudimo mogućnost online obuke, grupne i induvidualne obuke. Za naše klijente dostupnost 0-24h.

Za više detalja o samom HACCP seminaru pozovite nas putem telefona: +387 60 30 22 434.

Obuka za IFS food auditore