
Business Quality Certifications – Centar za ISO standarde i sigurnost hrane Vas poziva na obuku za MASTER HACCP AUDITORE U Sarajevu (04.03.2024 – 05.03.2024).
HACCP je sistem upravljanja koji se odnosi na sigurnost hrane kroz analizu i kontrolu različitih bioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti, počevši od prijema sirovina, skladištenja, rukovanja, pripremanja hrane, distribucije i konzumiranja krajnjeg proizvoda.
HACCP sistem je prilagođen različitim prehrambenim proizvodima i svim fazama u postupku proizvodnje i fazama rukovanja – “od njive do trpeze”.
Kroz interaktivni seminar će vas voditi Anesa Mehonić, dugogodišnji Lead Auditor i konsultant za međunarodne standarde, sanitarni inžinjeri, te Eksperti za javno zdravstvo i sanitarni inžinjering.
HACCP je sistem upravljanja koji se odnosi na sigurnost hrane kroz analizu i kontrolu različitih bioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti, počevši od prijema sirovina, skladištenja, rukovanja, pripremanja hrane, distribucije i konzumiranja krajnjeg proizvoda.
HACCP sistem je prilagođen različitim prehrambenim proizvodima i svim fazama u postupku proizvodnje i fazama rukovanja – “od njive do trpeze”.
Kroz interaktivni seminar će vas voditi Anesa Mehonić, dugogodišnji Lead Auditor i konsultant za međunarodne standarde, sanitarni inžinjeri, te Eksperti za javno zdravstvo i sanitarni inžinjering.
Osnovni zahtjevi HACCP sistema:
Cilj seminara:
Polaznici seminara će steći cjelovita teorijska i praktična znanja potrebna za uspješnu implementaciju, provjeru i monitoring HACCP sistema. Obuka se sprovodi kombinacijom interaktivnog, nastavnog i grupnog rada, uz aktivno vježbanje na konkretnim primjerima iz prakse. Zvanje je primjenjivo u provjerama HACCP sistema koji je postao zakonska obaveza u BIH, a čijom se implementacijom ispunjavaju i inspekcijski zahtjevi.
Svaka serija obuka kompletira se održavanjem ispita. Po uspješnom završenom ispitu, biće izdat certifikat od strane Bussines Quality Certifications – BQC.
Seminar je namijenjen:
Seminar je namijenjen pojedincima sa ili bez radnog iskustva, stručnjacima i djelatnicima iz područja ugostiteljstva, hotelijerstva, turizma, proizvodnje, distribucije, transporta i trgovine hranom, veterine, sanitarnog inženjerstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, agronomije, biohemije, hemije, biologije, stručnjacima za DDD, uposlenicima državnih institucija (općinskim službama, inspektorima, itd.) i drugima koji su involvirani u prehrambeni sektor.
Svi relevantni materijali potrebni za rad tokom obuka obezbjeđuje BQC – (Business Quality Certifications d.o.o ) i predaje se kandidatima tokom izvođenja obuke (u zavisnosti od programa obuke i karakteristike konkretnih materijala, oni se dostavljaju u cijelini, izvodu ili u segmentima, u štampanoj i/ili elektronskoj formi).
Mjesto i vrijeme održavanja: Terezija bb, Privredni Grad Skenderija, 71000 Sarajevo
Vrijeme održavanja seminara: 04.03.2024 – 05.03.2024(ponedeljak i utorak) Mart (9-17h).
Cijena: Kotizacija za učešće na seminaru za MASTER HACCP AUDITORA iznosi 200 KM po polazniku.
Cijena uključuje:
Napomena: Prijave se mogu poslati elektronskom poštom na e-mail: info@bqc-isostandardi.ba
Rok za prijavu je 5 dana prije početka obuke.
Nudimo mogućnost online obuke, grupne i induvidualne obuke. Za naše klijente dostupnost 0-24h.
Za više detalja o samom HACCP seminaru pozovite nas putem telefona: +387 60 30 22 434.

Ostavi komentar
Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.