Business Quality Certifications – Centar za ISO standarde i sigurnost hrane Vas poziva na obuke za HACCP AUDITORE (HACCP menadžer, interni auditor, eksterni/lead auditor).
HACCP je sistem upravljanja koji se odnosi na sigurnost hrane kroz analizu i kontrolu različitih bioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti, počevši od prijema sirovina, skladištenja, rukovanja, pripremanja hrane, distribucije i konzumiranja krajnjeg proizvoda. HACCP sistem je prilagođen različitim prehrambenim proizvodima i svim fazama u postupku proizvodnje i fazama rukovanja – “od njive do trpeze”. Cilj standarda HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points – Analiza opasnosti i kritične kontrolne tačke‟ je povećati sigurnost hrane i time osigurati zdravlje potrošača u Bosni i Hercegovini, ali i širom svijeta. Koncept uključuje sve faze lanca nabavke, od proizvodnje do prodaje hrane. Fokus je na spriječavanju kontaminacije proizvoda štetnim ili otrovnim materijama i bakterijama.
Cilj edukacije:
Sticanje cjelovitih teorijskih znanja i praktičnih iskustava potrebnih za uspješnu implementaciju i održavanje zahtjeva standarda HACCP sa internim provjerama. Cilj edukacije za HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) je osigurati visoku razinu sigurnosti hrane kroz identifikaciju, analizu i kontrolu potencijalnih opasnosti u svim fazama proizvodnje hrane. Ova edukacija omogućava učensicima da steknu znanja i vještine potrebne za implementaciju i održavanje HACCP sistema, koji je ključan za zaštitu potrošača i usklađenost s zakonskim zahtjevima.Nakon edukacije dobićete znanje i zvanje, koje možete primjeniti u sektoru sigurnosti hrane.
Edukacija je namjenjena:
Edukacija je namijenjena pojedincima sa radnim iskustvom, stručnjacima i djelatnicima iz područja prehrambene industrije, za sve zainteresovane i osobe koje žele da unaprijede svoje znanje iz oblasti standarda hrane. Direktorima i svim nivoima menadžmenta u organizaciji, sektoru sigurnosti hrane i upravljanja rizicima, organizacijama koje imaju implementiran ili certificiran HACCP standard, te svima koji učestvuju u izradi dokumentacije (procedura, uputstava, pravilnika, dijagrama toka, analize opasnosti , itd.) ili žele implementirati HACCP standard. Po završenoj obuci imat ćete mogućnost obavljanja konsultantskih poslova implementacije HACCP standarda u treće firme i održavanja HACCP-a u drugim firmama. Zvanje je primjenjivo u provjerama HACCP sistema koji je postao zakonska obaveza u BIH, a čijom se implementacijom ispunjavaju i inspekcijski zahtjevi.
Svi relevantni materijali potrebni za rad tokom obuka obezbjeđuje BQC – (Business Quality Certifications d.o.o ) i predaje se kandidatima tokom izvođenja obuke (u zavisnosti od programa obuke i karakteristike konkretnih materijala, oni se dostavljaju u cijelini, izvodu ili u segmentima, u štampanoj i/ili elektronskoj formi).
Predavači:
Sve obuke koje organizujemo sprovode naši predavači, Lead auditori koji su akreditovani od američkog tijela Exemplar Global – lidera u svijetu iz oblasti personalne certifikacije, što dodatno potvrđuje našu stručnost, a Vama pružamo sigurnost naših usluga, da ste platili uslugu koja vrijedi, koja vodi ka profesionalnom usavršavanju i ostvarenju poslovnih uspjeha
Mjesto i vrijeme održavanja: Terezija bb, Privredni Grad Skenderija, 71000 Sarajevo ili online po zahtjevu klijenta.
Organizacija obuke uključuje:
- Učešće na obuci i certificirane predavače;
- Osvježenje na pauzama i zajednički ručak;
- Dokumentacija i nastavni materijali u printanoj formi za HACCP (sa svim neophodnim informacijama i praktičnim primjerima);
- Materijal za pisanje;
- Potvrdu o učešću na kursu ( MEĐUNARODNO PRIZNAT CERTIFIKAT nakon položenog testa za HACCP auditora)
Napomena: Prijave se mogu poslati elektronskom poštom na e-mail: info@bqc-isostandardi.ba
Nudimo mogućnost online obuke, grupne i induvidualne obuke. Za naše klijente dostupnost 0-24h.
Za više detalja o HACCP obukama pozovite nas putem telefona: +387 60 30 22 434.