U saradnji sa Privatna zdravstvena ustanova Opća bolnica ASA BOLNICA Sarajevo, u cilju unaprijeđenja uposlenika i uspostavljanja HACCP-a u svakom koraku procesa pripreme hrane dana 23.07.2024. održana je obuka zaposlenih iz oblasti higijene, osnovnih principa HACCP-a i sanitacije proizvodnog dijela.
Obuka je trajala 2h i svi zaposleni su imali prilike da se podjsete pravila ponašanja u proizvodnom dijelu, osnovnih principa lične higijene i koliko je važno da se u proizvodnom postupku ispoštuje hladni lanac kako bi se spriječila opasnost od kontaminacije proizvoda.
📚Privatna zdravstvena ustanova Opća bolnica ASA BOLNICA Sarajevo će nastaviti sa redovnom kontrolom higijene i zdravstvene bezbjednosti gotovih jela koje isporučuju pacijentima.
📋Kompetentnost odgovornih lica za bezbjednost hrane, rukovodilaca HACCP timova i lica zaduženih za verifikaciju HACCP sistema su od presudnog značaja za kvalitetno uspostavljanje HACCP principa.
📩info@bqc-isostandardi.ba
☎️+38760 30 22 434