HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) međunarodni je priznat “alat” koji već 50 godina na sistematičan  način omogućava spriječavanje ili u najvećoj mogućoj mjeri smanjenje rizika u procesu proizvodnje, pripreme i skladištenja hrane.

Vrijednost HACCP sistema  čini njegov proaktivan pristup kroz koji organizacija definiše  i analizira sve potencijalne opasnosti koje se mogu očekivati u procesu realizacije proizvoda, definiše  kritične kontrolne tačke, te postavlja efikasne mjere kontrole radi sprečavanja pojave značajnijih opasnosti.

Jedan od najznačajnijih aspekata u proizvodnji i distribuciji hrane svakako je njena sigurnost. Obaveza svakog proizvođača je da na tržištu pruži zdravstveno ispravnu, odnosno sigurnu hranu. HACCP je preventivni sistem koji pomaže proizvođačima hrane prilikom identifikacije, procjene i kontrole opasnosti koje mogu biti vezane za određeni proizvod ili cijelu proizvodnu liniju.

U restoranu “GRIL SPORT” sa sjedištem u Beogradu, uspješno je završena implementacija, certifikacija i obuke uposlenika iz oblasti sigurnosti hrane – HACCP standarda.

Implementaciju, certifikaciju i obuke u restoranu GRIL SPORT izvršio je tim Lead auditora iz Business Quality Certifications licencirani od Američkog tijela Exampler Global.

Sve naše usluge su prošle temeljno ispitivanje u praksi i neprestano usavršavanje kako bi dostigli sadašnji kvalitet.HACCP je obavezan za sve subjekte koji posluju sa hranom, u Srbiji je obavezan od 2006. godine, dok je u BIH postao obavezan od 2009. godine.

Zahtjevi HACCP sistema omogućuju restoranu da jela koja spremaju budu u skladu sa visokim kvalitetom, kao i sa analizom i kontrolom različitih bioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti i tako osiguraju siguran proizvod svim konzumentima.

🥗Briga o zdravlju potrošača je na prvom mjestu.

PRAVE PROMJENE POČINJU OD NAS!

📧e-mail: info@bqc-isostandardi.ba
📞BIH +387 60 30 22 434
📞SRB:+31 66 54 23 052