Privatna zdravstvena ustanova Opća bolnica ASA BOLNICA Sarajevo ima sopstvenu kuhinju u kojoj se po najvišim standardima priprema hrana za osoblje i pacijente .

U zavisnosti od stanja i dijagnoze pacijenata dnevno se nekad sprema 17 jelovnika.

Business Quality Certifications – Biznis Kvalitet Certifikacija d.o.o. u ASA BOLNICI SARAJEVO će u narednih mjesec dana implementirati i certificirati HACCP sistem sigurnosti hrane.

ASA BOLNICA ima kompjuterski program koji je povezan sa nutricionistima , gdje se nutricionisti uloguju i vide koje su to potrebe za pacijenta. Od kalorijskih vrijednosti, bjelančevina, ugljenih hidrata, masti do minerala i vitamina. Sve što je od toga potrebno pacijentu on to dobije.

Želite da hrana kojom rukujete bude sigurna za Vaše konzumente?
Želite zadovoljiti zakonske propise?

Najbolja rješenja propisuje standard HACCP (specifikacija Codex alimentarius) i ISO 22000.
Uspostava HACCP-a je zakonska obaveza u BIH. Svaki sudionik u procesu rukovanja hranom mora dokazati svoju privrženost specifikaciji Codex alimentarius.

Prednosti primjene HACCP-a su:

  • Redukuje pojavu bolesti izazvanih hranom;
  • Obezbjeđuje snabdjevanje pacijenata i osoblja  zdravstveno bezbjednim prehrambenim proizvodima;
  • Omogućuje ispunjenje zahtjeva zakonske regulative i efikasniji inspekcijski nadzor;
  • Omogućuje efektivniji i efikasniji rad prehrambenih preduzeća;
  • Povećava konkurentnost preduzeća na svjetskom tržištu;
  • Uklanja barijere internacionalne trgovine;
  • Omogućuje efikasno uvođenje novih tehnologija i proizvoda;
  • Povećava profit.

Kontaktirajte nas i dobićete ponudu prilagođenu vašoj kompaniji:
📩info@bqc-isostandardi.ba
☎️ BIH+38760 30 22 434
☎️SRB +38166 54 23 052

 

HACCP Food standards