Želite osigurati najviši standard sigurnosti hrane u vašoj kompaniji i otvoriti vrata europskom tržištu? BQC edukacija za HACCP menadžere je pravi izbor! Naučite od certificiranih lead auditora kako učinkovito upravljati HACCP sistemom, ispuniti zakonske obaveze i osigurati konkurentnost vaše kompanije. Kroz praktične vježbe, studije slučaja i izradu dokumentacije, steknite znanja i vještine potrebne za uspješnu implementaciju HACCP-a.

Zašto izabrati obuku o primjeni  HACCP sistema  koju sprovodi BQC DOO?

HACCP sistem je zakonska obaveza u BiH, a implementacijom se ispunjavaju i inspekcijski zahtjevi.BQC obuke vode certificirani lead auditori s dugogodišnjim iskustvom u implementaciji i auditiranju HACCP sistema. Naše obuke nisu samo teorija! Naglasak je na praktičnim vježbama, studijama slučaja,  što vam omogućuje sticanje primjenjivih vještina.
 

Za koga je obuka namjenjena?

  • Stručnjacima i zaposlenima u ugostiteljstvu, hotelijerstvu, turizmu;
  • Proizvođačima, distributerima, i prevoznicima hrane;
  •  Veterinarima, sanitarnim inženjerima, prehrambenim tehnolozima;
  •  Poljoprivrednim inženjerima, biohemičarima, biolozima, hemičarima;
  •  Stručnjacima za DDD (dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija);
  •  Zaposlenima u državnim institucijama (opštinske službe, inspektori);
  •  Svima koji su uključeni u prehrambeni sektor;

Obuka obuhvata:

  • Pregled i istorija HACCP;
  • Koncepti HACCP i preventivnih kontrola;
  • Preliminarni koraci za analizu opasnosti;
  • Zajedničke elemente HACCP i FSMA;
  • Biološke, hemijske, fizičke, radiološke i ekonomski motivisane opasnosti;
  • Razvoj dijagrama toka;
  • Razvoj kombinovanog HACCP plana za bezbjednost hrane;
  • Kvantitativne i kvalitativne metode analize opasnosti;
  • Dobre proizvođačke prakse;
  • Kritične kontrolne tačke kao preventivne kontrole;
  • Preventivne kontrole i CCP nadzor i upravljanje.

Šta ćete naučiti?

  •  Teorijska i praktična znanja za implementaciju, provjeru i monitoring HACCP sistema.
  •  Identifikaciju, analizu i kontrolu potencijalnih opasnosti u svim fazama proizvodnje hrane.
  • Primjenu HACCP principa prema smjernicama Codex Alimentarius.
  • Praktične vještine kroz interaktivni rad i vježbe na konkretnim primjerima.

 

Benefiti obuke:

Zvanje: Steći ćete zvanje primjenjivo u provjerama HACCP sistema, što je zakonska obaveza u BiH.
Konsultantske mogućnosti: Imaćete mogućnost obavljanja konsultantskih poslova implementacije i održavanja HACCP sistema.
Napredovanje u karijeri: Unaprijedićete svoje znanje i povećati svoju vrijednost na tržištu rada.
Certifikat: Po uspješnom završetku obuke i polaganju ispita, dobićete međunarodno priznat certifikat.
Predavači: Iskusni Lead Auditori, konsultanti za međunarodne standarde, sanitarni inženjeri i eksperti za javno zdravstvo. Svi potrebni materijali su obezbjeđeni.
Prijavite se odmah i osigurajte svoje mjesto na obuci! Prijave slati na 📩info@bqc-isostandardi.ba
 
Imate nedoumica? Pozovite nas! Tu smo za Vas da vam pružimo sve potrebne informacije i olakšamo vam odluku.
☎+387 60 30 22 434